Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Gece Fotoğraf Çekimi Tavsiyeleri

Gece Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Gece fotoğraf çekmek gün ışığında fotoğraf çekmek kadar kolay değildir. Diyafram özelliklerinden yararlanarak ve manuel ayarlar kullanarak fotoğraf çekmek daha önemli hale gelir. Gündüz fotoğrafçılığından bir tık daha zor olan gece fotoğrafçılığı için teknik bilgi bu nedenle şarttır. Fotoğrafçıyım diye geçinen birçok kişinin gece fotoğraf çekimi konusunda ne kadar kötü olduğuna siz de şahit olmuşsunuzdur.

Gece fotoğrafçılığında öncelikle otomatik modlar kullanmaktan kaçınılmalıdır. Fotoğrafta teknik bilgiye sahip değilseniz, havanın karardığı vakitlerde oluşan büyülü manzaraları en iyi şekilde fotoğraflamak için fotoğrafçılık kurslarından destek almanızda yarar var.

   

[widget-8]

Gece Fotoğraf Çekiminde Daha Kaliteli Fotoğraflar Mı Elde Etmek İstiyorsunuz? – Bu Yazı Tam İsteklerinizi Karşılıyor!

Gece fotoğraf çekimini kompakt fotoğraf makineleri, manuel ayarların bulunduğu aynasız fotoğraf makineleri ve cebimizde bulunan telefonlarla dahi yapabiliriz. Bizim için önemli olan manuel olarak ISO ve Enstantane değerlerini ayarlayabileceğimiz bir cihaz olmasıdır. Daha öncede belirttiğimiz üzere gece fotoğraf çekiminde kaliteli fotoğraflar için kesinlikle otomatik modlar işinize yaramayacaktır. Gece fotoğraf çekimi için birçok makine kullanılabilir fakat her şeyin sırrı teknik bilgi birikiminde sahip olmanızdır.

Kaliteli görüntüler oluşturmakta doğru lensi seçmek çok önemlidir. Özellikle de gece fotoğraf çekiminde… Gece kaliteli fotoğraflar elde etmek için çekmek istediğiniz görüntüyü elde etmek adına kompozisyona, bulunulan mekan ve kullanılan makineye göre lens tercihlerini iyi yapmalısınız. Bu koşulların değişimine göre lens tercihlerinde de farklılık olacaktır. Gece fotoğraf çekmeyi planlıyorsanız açık diyaframlı lensler kullanmanızda yarar var.

Size kısaca bir örnekle nasıl lensleri tercih etmeniz gerektiğini anlatalım. Üsküdar sahilde bir fotoğraf çekeceksiniz ve Kız Kulesi ve Galata Kulesi’ni aynı kadraja sığdırmak istiyorsunuz, bu görüntüyü elde etmek için Tele-Zoom lens kullanabilirsiniz. Ya da sadece Kız Kulesi’ni ve denizi kadrajınıza sığdırmak isterseniz bu seferki lens tercihinizi de geniş açılı lensten yana kullanmalısınız.

Gece Fotoğraf çekimi nasıl yapılır? Manuel ayarları nasıl yapılır?

Gece fotoğraf çekiminde manuel ayarlardan öncelikle ISO ve Enstantane ayarına değinelim. Çekeceğiniz görsel sabit bir mimari yapı ve iso değeriniz düşük ise uzun pozlama yaparak net ve temiz bir fotoğrafa sahip olabilirsiniz. Çekeceğiniz görsel hareketli ise yüksek iso ile açık diyaframda çekim yapmanız istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz.

Gece çekilen kaliteli fotoğraflar için çekeceğiniz fotoğrafın formatı çok önemlidir. En iyi kaliteyi sunan Raw formatı size fotoğraf üzerinde doğal ve sınırsız değişiklik yapmanızı sağlayacak bir formattır. Gece fotoğraf çekimi yaparken istediğiniz ayarlamaları doğru bir şekilde yapamadıysanız RAW formatlı fotoğraflara Photoshop programları yardımıyla doğal görünümde değişiklikler yapabilirsiniz.

Gece Manzaralarının Büyüleyici Görüntülerini Sen de Fotoğraflayabilirsin!

Gece fotoğraf çekimi yapmak istiyorsanız fotoğraf çekmeyi istemeniz ve sevmeniz yeterli. Her işte olduğu gibi fotoğraf çekiminde de sevmek ve istekli olmak önemli. Gece oluşan bir anlık görüntüleri, olağanüstü manzaraları ve sokaktaki insanları fotoğraflara aktarmak için sokakta olmak şart. Fotoğraf çekmek bir sanat işidir ve her sanat dalında olduğu gibi fotoğrafçılıkta da yaratıcılık ve bilgi gereklidir. Fotoğraf çekimi, enstantane, ISO gibi fotoğrafçılığın temel yapı taşlarını bilmek fotoğraf makinesini tanımak kaliteli fotoğraf çekimi için olmazsa olmazlardandır.

Fotoğraf çekimi teknikleri ve fotoğrafçılığın temel yapı taşı olan bilgilere sahip değilseniz fotoğrafçılık kursundan yardım alarak bu bilgileri edinebilir ve yaratıcılığınızı geliştirebilirsiniz. Gece fotoğrafları çekmek için gerekli olan makine ayarlarını, ISO, enstantane ve diyafram ayarlarını öğrenerek uygulamalı derslerle öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30