- Konu Başlıkları
- Profesyonel Fotoğraf Makinesi Fiyatları ve Tavsiye Edilen Modeller
- Fotoğraf Makinesi İçin Ne Kadar Para Harcayabileceksiniz?- Makineyi Alırken Dikkat Edilecekler
- Yeni Başlayanlar İçin En İyi 15 Fotoğraf Makinesi
- Kendinize En Uygun Makineyi Seçerken İkinci El Makinelerden Kaçının!
Profesyonel Fotoğraf Makinesi Fiyatları ve Tavsiye Edilen Modeller
Fotoğraf çekmeye yeni başlayanların ilk sorusu: “Hangi fotoğraf makinesini almalıyım?” “Fotoğraf makinesi tavsiye edilenler nelerdir? olmaktadır. Bu soruya fotoğraf eğitmenleri ve profesyonel fotoğrafçılar farklı cevaplar verirler. Fotoğraf makineleri her geçen gün yenilendiği ve geliştirildiği için seçim yapmak oldukça zordur. Ayrıca makine alacak olanlar artan fotoğraf makinesi fiyatları nedeniyle de tercih yapmakta zorlanırlar. Yüzlerce lirayı çöpe atmak istemezler.
Canon, Nikon, Panasonic, Sony, Zenit gibi markalar dijital fotoğraf makineleri ile sektörün nabzını tutan isimler olarak dikkat çekerler. Profesyonel fotoğraf makineleri sayesinde fotoğrafçılığın gelişmesine de katkıda bulunurlar.
Fotoğraf makinelerinin büyüsüne kapılıp ilk başta profesyonel bir makine kullanmaya başlayanlar büyük ihtimal zorlanırlar. Bu nedenle yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi tavsiyesi başlangıç seviyesinde fotoğraf makineleri ihtiyaçları karşılayacaktır. Ayrıca hangi fotoğraf makinesini almalıyım, fotoğraf makinesi tavsiye edilenler neler, sorusuna net bir yanıt isteyenler aşağıdaki makine önerilerimiz arasından da seçim yapabilirler.
[widget-8]
Fotoğraf Makinesi İçin Ne Kadar Para Harcayabileceksiniz?- Makineyi Alırken Dikkat Edilecekler
Fotoğraf makinesi fiyatları, makine satın alırken kişilerin üzerinde en çok durdukları konu oluyor. Profesyonel fotoğraf makinesi fiyatları ile amatör fotoğraf makinesi fiyatları arasında büyük fark olabiliyor. Eğer iyi bir fotoğraf makinesi satın almak istiyorsanız 1000 dolar gibi bir parayı gözden çıkarmalısınız.
500 ile 1000 dolar arasında bir meblağ ayırabiliyorsanız standart bir fotoğraf makinesi ile çekim yapmaya ve eğitim almaya başlayabilirsiniz. Fotoğraf makinesi alırken makineyi hangi sıklıkla kullanacağınıza, hangi çekim türlerine değineceğinize, sensörün yakalayabileceği piksel sayısına, objektif özelliklerine, pillimi yoksa bataryalımı olduğuna ve manuel ayarları konusunda dikkat etmenizde yarar var. Amacınıza en uygun makineyi almak için tavsiyelerimizden yararlanın.
Yeni Başlayanlar İçin En İyi 15 Fotoğraf Makinesi
Fotoğraf makinesi almak istiyorum diyenler için fotoğraf makinesi tavsiye edilenlerden yararlanarak kendinize en uygun makineyi seçin. Profesyonel fotoğraf makineleri ile çekim yapacak olanlar için dünya devi markaların birbirinden iyi modelleri mevcut. Dijital fotoğraf makinesi tavsiye etmemizi isteyenler için de teknolojik özellikleri fotoğrafçının işini kolaylaştıran makineler önereceğiz.
ISO kaliteleri, lensleri, efektleri, kullanım kolaylıkları açısından yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi tavsiye edilenler:
- Canon PowerShot S120
– Büyük zoom aralığı
– 24 mm geniş açı
Canon fotoğraf makinesi almak isteyenler için yaklaşık 350 dolarlık Canon PowerShot S120 kullanışlı olacaktır.
- Panasonic Lumix DMC-GM1
– 12/32 mm kit objektif
– Değiştirilebilir objektif sistemi
Yeni nesil aynasız fotoğraf makineleri de hangi fotoğraf makinesini almalıyım diyenlerin cevabı olabilir. Eğer başlangıç bir model istiyorsanız objektifleri değişken olan Panasonic Lumix DMC-GM1 yeterli olacaktır.
- Sony Cyber-shot DSC-RX100 III
– Oled vizör
– 100 görüş açısı
– 10 farklı çekim modu
Dünyanın en iyi kompakt makineleri arasında gösterilen Sony Cyber-shot DSC-RX100 III fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi tavsiye edilenler arasındadır. Dijital fotoğraf makineleri ile kıyaslandığında çok eski olsa da kullanışlı olabilir.
- Nikon CoolPIX P330
– 5X optik zoom
– 3,0 INÇ LCD ekran
Basit bir fotoğraf makinesi almak henüz yüksek dijital fotoğraf makineleri ile kendinizi yormamak istiyorsanız Nikon fotoğraf makineleri arasından COOLPIX serilerini tercih edebilirsiniz.
- Oylmpus OM-D E-M10
– 3 eksenli görüntü sabitleme
– Dahili flaş
– Wi-fi donanımı
DSRL fotoğraf makineleri için erken olduğunu düşünüyorsanız hafif ve zarif tasarımlı bu Olympus fotoğraf makinesi tercihiniz olabilir.
- Nikon D5200
– 24.1 milyon megapiksel
– 6000 x 4000 görüntü boyutu
– 3.0” LCD monitör
Nikon fotoğraf makinesi modellerinden D5200 daha hızlı ve verimli çalışma olanağı, yüksek hızlı sürekli çekim, değişken açılı monitör ve video kaydı imkanı vermektedir. Ayrıca otomatik kontrollü dikey perdeye sahiptir. Bu özellikleriyle fotoğraf makinesi tavsiye edilenler arasında nikon D520’da yerini almaktadır.
- Canon EOS 60D
– 18 megapiksel
– Nesne takibi ile film modunda sürekli otomatik odaklama
– ISO 100-12800 standardı, genişletilmiş 25600
Modelin en önemli özelliği ise yaratıcı filtre uygulamalarıdır. 6400 ISO hassasiyeti ile düşük ışıkta net çekim imkânı sunuyor. Canon profesyonel fotoğraf makinesi isteyenler bu modeli tercih edebilir.
- Canon EOS 700D
– Stereo mikrofon
– Full Hd Video kayıt
– 9 noktalı Af sistemi
Profesyonel fotoğraf makinesi fiyatları için bütçesini geniş tutanlar için bu model uygun olacaktır. Canon fotoğraf makinesi sektöründeki hakimiyetini yeni ve eski modelleri ile devam ettirmektedir.
- Sony Alpha SLT – A65
– 24.3 milyon megapiksel
– 3.0″ LCD monitör
– 1080p Full HD Video kayıt
>En önemli özelliği ise 3D panoramik çekim yapabilme olanağıdır. ISO 50 – 16000 arasında geniş hassasiyet aralığı sunması da fotoğrafçılara ayrı avantaj sağlar. Eğer Canon dijital fotoğraf makinesi dışında farklı bir alternatif istiyorsanız bu modeli alabilirsiniz.
- Canon EOS 60D
– 18 megapiksel
– 1080p Full HD Video kayıt
– 3.0″ LCD monitör
Yaratıcı filtreler, 6400 ISO hassasiyeti ile düşük ışıkta net çekim imkanı ve yüksek hız USB özelliği ile kullanışlıdır. Dijital fotoğraf makinesi tavsiyesi isteyenlere Canon fotoğraf makinesi önerilir. Bu model de fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için idealdir.
- Nikon D3200
– 24.2 milyon megapiksel
– 1080p Full HD Video kayıt
– ISO 100-6400 doğal aralığı ve 12800 yüksek ISO
Canon fotoğraf makineleri ile büyük rekabeti olan Nikon fotoğraf makineleri arasından D3200, 4fps enstantane hızı ile kullanıcıları için büyük avantaj. Ayrıca 6,016 x 4,000 görüntü boyutuna sahip.
- Canon EOS 100D
– 18 megapiksel
– ISO 100-12800 aralığı
– 1080p Full HD Video kayıt
9 noktalı Af sistemi, 3.0″ dokunmatik ekranlı monitör ve kamerası aynı zamanda dünyanın en hafif ve en küçük SLR kamerası olma özelliğine sahip. Canon profesyonel fotoğraf makinesi EOS 100D, yeni başlayanlar için idealdir.
- Olympus Pen E-PL5
– 16.1 milyon megapiksel
– 3.0″ dokunmatik LCD ekran
– Yaratıcı sanat efektleri
- 1080p Full HD Video kayıt, Opsiyonel su altı kasası, dokunmatik denklanşör özellikleri ile yeni başlayanlar için fotoğraf makinesi tavsiye edilenler arasında Olympus Pen E-PL5’da yer almaktadır. Dijital fotoğraf makinesi fiyatları sizi zorluyorsa bu model tercihleriniz arasında ilk sıralarda yer alabilir.
- Pentax K 500
– 16.3 milyon megapiksel
– 1080p Full HD Video kayıt
– 6 fps sürekli çekim
ISO 51200 süper hassasiyet sunan Pentax K 500, CMOS görüntü sensörü ile yüksek hızda görüntü verisi okuma, manuel ayar zenginliği ve objektif özellikleri dijital fotoğraf makinesi kullanıcısı için ideal bir seçim.
- Nikon D90
– 12.3 milyon megapiksel
– Nikon DX format CMOS sensör
– ISO 200-6400 hassasiyet aralığı
1/4000 maksimum perde hızı sayesinde yeni başlayanlar için rahat çekim imkanları sunmaktadır. Nikon fotoğraf makinesi arayanlar için ideal bir tercih olacaktır.
Kendinize En Uygun Makineyi Seçerken İkinci El Makinelerden Kaçının!
Hangi fotoğraf makinesini almalıyım diye sorduğunuzda sizi ikinci el fotoğraf makinelerine yönlendirenler de olacaktır. Dijital fotoğraf makinesi fiyatları sizi ikinci el makine almaya itse de mümkünse bu durumdan kaçınmanız gerekir. İkinci el fotoğraf makinelerinde bir sorunla karşılaşmanız olasıdır. Bu nedenle fotoğraf makinesi fiyatları gözünüzü korkutmasın ve ihtiyacınız olan makineyi alın.
[widget-7]