Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Kış Mevsiminde Fotoğraf Makinenizin Başına Gelebilecek Kötü Durumlar

Kış Mevsiminde Fotoğraf Makinenizi Nasıl Koruyacaksınız?

Kış mevsiminde fotoğraf çekmek belli zorluklarla karşılaşmaya neden olabiliyor. Fotoğraf makineleri anlık ısı değişiklikleri ve soğuk havaya sıkıntı yaratan tepkiler verebiliyor. Sıcaklığın 0 derece altına düştüğü karlı ve sisli havalarda fotoğraf makinesini korumak zor olabiliyor. Bu nedenle fotoğraf makinelerinin başına istenmeyen durumlar geliyor. Bu durumların en bilindikler neler mi? Gelin, birlikte bakalım…

1.Buğulanma

Kış mevsiminde fotoğraf makinesi ile dış mekanda çekim yaptıktan sonra fotoğraf makinenizin buğulanması muhtemeldir. Fotoğraf makinenizde gerçekleşen bu buğulanma ile net fotoğraflar çekmezsiniz. Bu durumu düzeltmek için fotoğraf makinenizin lensini silmeye çalışmamalısınız. Eğer silerseniz su zerreciklerinin leke olarak kalmasına neden olursunuz. Yapmanız gereken buğulanmış aynanızın ortam ısısına alışması ve buğuyu kendi kendine ortadan kaldırabilmesi için makinanızı sıcak ortamda bekletmektir.  Kış fotoğrafı çekmek eğlenceli olsa da zordur.

2.Islanma

Kış mevsiminde fotoğraf çekmek makinenizi sadece soğuk hava ile değil ani yağmurlarla da sınayabilir. Günümüzde dijital makineler kendini sudan korumaktadır. Yine de fotoğraf makinenizin ıslanmasını istemiyorsanız yağmurluk kullanabilirsiniz. Kış mevsiminde fotoğraf makinenizin başına gelecek kötü durumlar arasında olan ıslanma sadece yağmurda değil, su birikintisinin bulunduğu her yerde başınıza gelebilir. Kayıp düştüğünüzde de makineniz ıslanabilir. Bu nedenle kaymayan ayakkabılar tercih etmeniz gerekir.

3.Donma

Kış mevsiminde fotoğraf çekmek sadece makinenizin değil ekipmanlarınızın da donmasına neden olabilir. Karlı havalarda hafıza kartınız donma tehlikesiyle karşılaşır. Bu nedenle kış mevsiminde fotoğraf çekimi yapıyorsanız gerekli tedbirleri almalısınız. Her zaman yanınızda yedek bir kart bulunması gerekir. Kış fotoğrafı çekmeye çalışırken hafıza kart sorunuyla karşılaşmamak için önleminizi almanız gerekir.

4.Yedek Pil

Pillerin en büyük düşmanı soğuk havalardır. Bu nedenle kış mevsiminde fotoğraf çekmek oldukça zordur.  Özellikle lithium ion piller erken bitme olasılığı olan ürünlerdir. Dolayısıyla kışın fotoğraf çekimi yaparken dayanıklı ve sağlam piller tercih edilmelidir. Yanınızda her zaman yedek pil taşımalı ve bunları çantanızda sıcak şekilde muhafaza etmelisiniz. Kış fotoğrafları çekmek kısa sürede yapılacak bir iş olmadığı için uzun ömürlü piller seçmelisiniz. Kış mevsiminde fotoğraf makinesi kadar piller de iyi muhafaza edilmelidir.

5.Parlama ve patlama

Kış mevsiminde fotoğraf çekmek fotoğraflarınızda parlama ve patlamalara da neden olabilir. ND geçişli filtreler kullanarak emeklerinizin boşa gitmesini önleyebilirsiniz. Kış fotoğrafı çekmek için hem teknik olarak hazırlanmalı hem de ana odaklanmalısınız. Kışın fotoğraf çekimi yaparken havanın renginden ve kardan kaynaklı beyaz renk hakimiyeti nedeniyle çekim yapılırken fotoğrafların renkleri farklılaşabiliyor.

6.Darbeler

Fotoğraf makineleri soğuk havalarda düşürülme tehlikesi ile daha sık karşılaşırlar. Eğer makinenizin darbe almasını istemiyorsanız düşme, darbe ve sıvı temasına dayanıklı olan çantalar içinde taşımanız gerekir. Kış fotoğrafı çekmek için çıktığınız yolda makinenizden olmayın. Kış mevsiminde fotoğraf çekmek isteyenler makinalarını ve diğer çekim eşyalarını her türlü darbeye ve olası kazalara karşı korumalı, gerekli tedbirleri almalıdır.

Kış mevsiminde fotoğraf çekmek ve makinenizi tehlikeye atmamanız için ayrıca çivili ayaklı bir tripod, farklı çekim modlarına uygun lensler kullanmanız da gerekecektir. Ayrıca sadece makinenizi değil kendinizi de korumanız gerekir. Soğuk havada uzun süre çekim yapabilmek için sıkı giyinmeniz önemlidir. Özellikle ilk kez gittiğiniz yerlerde zor durumda kalmamak için önerilerimizi iyi dinleyin.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30