Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Foto Life Akademi Fotoğrafçılık Eğitimi İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Fotoğrafçılık kursları ne kadar sürüyor?

Fotoğrafçılık kurslarımızın süresi; fotoğrafçılığı temel, amatör ya da profesyonel düzeylerden hangi seviyede yapmak istediğinize, uzmanlaşmak istediğiniz alan için almanız gereken eğitimlerin içeriğine, fotoğrafçılıktan beklentilerinize ve kariyer hedeflerinize, eğitiminizi özel ya da grup olarak mı almak istediğinize göre değişiklik gösterir.

Temel fotoğrafçılık kursumuz 7 hafta 25 saat, ileri fotoğrafçılık kursumuz 7 hafta 21 saat olmakla birlikte MEB onaylı fotoğrafçılık kursu 15 hafta 96 saat, mesleki fotoğrafçılık kurslarımız 6 hafta 20 saat, workshoplarımız 1 gün 3 saatten oluşmaktadır. Özel fotoğrafçılık eğitimlerimizin süresi istediğiniz gün ve saatlere uygun planlanmaktadır.

Eğitim programınıza ve kurs süreniz; eğitim danışmanlarımızla birlikte eğitim almak istediğiniz branşa, yaşınıza, yeteneklerinize, ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre belirlenmektedir.

2. Fotoğrafçılık kursu nedir?

Fotoğrafçılık kursu, fotoğraf sanatı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, fotoğraf çekim tekniklerini öğrenmek, güzel ve doğru fotoğraf çekmek, profesyonel fotoğrafçı olmak isteyenler için verilen eğitimlerin genel adıdır. Fotoğrafçılık kursu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda, Özel Öğretim Standartlar Yönergesine uygun bir şekilde, usta öğreticiler ya da profesyonel fotoğrafçılar tarafından verilen eğitimlerdir. Temel ve ileri fotoğrafçılık, ürün, düğün, moda, doğum, yemek, sokak, stüdyo, belgesel, hava, makro vb. fotoğraf branşlarında verilen eğitimler fotoğrafçılık kursu olarak tanımlanmaktadır.  

3. Dijital fotoğrafçılık kursu nedir?

Dijital Fotoğrafçılık; günümüzde kullanılan DSLR fotoğraf makinelerinin özelliklerinin ve ayarlarının, çekim tekniklerinin, püf noktalarının öğretildiği eğitimlerdir. Dijital fotoğrafçılık kursu; fotoğraf makinesi ayarlarının eksiksiz yapılmasını, ışık kullanımını, ISO, diyafram ve enstantane unsurlarının benimsenmesini, kompozisyon oluşturulmasını, farklı mesafelerde ve açılarda çekim yapılmasını, photoshop kullanılarak fotoğrafın temel ayarlarının yapılmasını ve istenilen formata dönüştürmesini, fotoğrafta belli alanlarda düzenleme yapılmasını, fotoğraf boyutlandırmayı ve fotoğrafın renkleri ile diğer görsel unsurlarını şekillendirmeyi öğreten bir programa sahiptir.

4. Kaç çeşit fotoğrafçılık vardır?

Moda fotoğrafçılığı, stüdyo fotoğrafçılığı, doğum fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı, yemek fotoğrafçılığı, mimari fotoğrafçılığı, seyahat fotoğrafçılığı, ürün fotoğrafçılığı, portre fotoğrafçılığı, belgesel fotoğrafçılığı, sokak fotoğrafçılığı, hava fotoğrafçılığı, panoramik fotoğrafçılığı, still life fotoğrafçılığı, analog fotoğrafçılığı, haber fotoğrafçılığı, savaş fotoğrafçılığı, doğa fotoğrafçılığı olmak üzere fotoğrafçılık branşları vardır.

5. Hangi branşlarda fotoğrafçılık eğitimi veriyorsunuz?

Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için Temel, İleri ve MEB onaylı fotoğrafçılık başta olmak üzere 8 branşta Hobi Fotoğrafçılık, meslek edinmek isteyenler için Ürün, Doğum, Düğün, Moda ve Yemek Fotoğrafçılığı dahil 13 Mesleki Branş Eğitimi, fotoğraf tutkunlarına özel Nikon ve Canon Atölyesi, Siyah Beyaz Fotoğrafçılık, Portre, Macro, Mobil ve Instagram Fotoğrafçılığı gibi 56 dalda Workshop, Video Kurgu Montaj, Photoshop ve Lightroom dahil 5 branşta Fotoğraf ve Video İşleme eğitimleri vermekteyiz.

Ayrıca fotoğrafçılara özel Girişimcilik, Marka Yaratma, Satış ve Pazarlama, Dijital Pazarlama, SEO, Sosyal Medya, Adwords, Wordpress ve Etkili Sunum Teknikleri gibi Destekleyici Eğitimler; Diksiyon ve Beden Dili, Etkili İletişim ve İmaj, Algı ve İkna Teknikleri, Stres Yönetimi, Zor İnsanlarla Başa Çıkma, Motivasyon ve Liderlik gibi Kişisel Gelişim Eğitimlerimiz var.

İstanbul’daki eğitim merkezlerimize gelemeyen yurt içi ve yurt dışı farklı şehirlerdeki kursiyerlerimiz için de Online Eğitim seçeneğimiz bulunmaktadır.

6. Hangi fotoğrafçılık eğitiminin bana göre olduğunu nasıl anlayabilirim?

Seviyeniz ve bilginiz ölçülerek ihtiyaçlarınıza ve size en uygun hobi ya da mesleki fotoğrafçılık eğitimleri, eğitim danışmanlarımız ve eğitmenlerimiz tarafından belirlenmektedir.

Fotoğrafçılığı hobi ya da mesleki olarak mı düşündüğünüze, ürün, doğum, düğün ve moda gibi fotoğrafçılık branşlarından hangisine ilgi duyduğunuza, daha önce fotoğraf çekip çekmediğinize ve hangi çekim stilini tercih ettiğinize, temel fotoğrafçılık bilginizin olup olmamasına, yetenekli olduğunuzu düşündüğünüz alana, ihtiyaçlarınıza ve fotoğrafçılıktan beklentinize göre eğitim planınız oluşturulmaktadır.

Temel fotoğrafçılık eğitimi almadıysanız ilk olarak Pro-Fotoğrafçılık Kursumuza yönlendirilirsiniz, temeli olan kursiyerlerimiz ise ilgi, ihtiyaç, hedef ve beklentilerine uygun olarak Mesleki Fotoğrafçılık branşlarında eğitim alarak profesyonel fotoğrafçı olabilirler. Fotoğrafçılık tekniğini ve pratiğini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz ise Workshop atölyelerimize katılarak daha iyi fotoğraflar çekebilirler.

Size uygun fotoğrafçılık eğitimini öğrenmek için web sitemizde bulunan Seviye Tespit sınavını çözerek fotoğraf bilginizi ve seviyenizi ölçebilir, hangi düzeyden eğitim almaya başlamanız gerektiğini eğitim danışmanlarımıza sorabilirisiniz.

[widget-8]

7. Bir ders süresi ne kadar?

Fotoğraf derslerimiz için 1 ders saati 45 dakikadır. Bu süre grup eğitimlerinde öğrencilerin derse olan ilgisine, öğrenme hızlarına, konuyla ilgili sorularına, yapılacak uygulama çalışmalarına göre değişkenlik gösterebilir. Özel eğitimlerde ise öğrencimizin istediği saatlerde eğitim süresi planlanmaktadır.

8. Fotoğrafçılık kursu ders süreleri yeterli mi?

15 yıllık deneyimle geliştirdiğimiz, Avrupa standartlarında, uygulama ağırlıklı ve %100 öğrenme garantili eğitim metodumuzda bireysel farklılıkları esas alarak, öğrenme hızınıza, bilginize ve grubun dinamiğine göre eğitimlerimizi şekillendiriyoruz. Fotoğrafçılık derslerimizin süresi ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre planlanacağı için fotoğrafçılığı teorik ve pratik anlamda öğrenmenize yeterli olacaktır. Öğrenemediğini ya da sınıf arkadaşlarından geri kaldığını düşünen öğrencilerimiz başka bir şube/sınıfımızda telafi dersi alabilirler.

9. Haftanın her günü ders var mı?

Fotoğrafçılık kurslarımızın haftalık programları alacağınız eğitime, eğitimin süresine, uygulama ve çekim gezisi takvimine, özel ya da grup dersi olmasına göre değişmektedir. Kayıt yaptırmak istediğiniz eğitimin haftalık programını ve süresini eğitim danışmanlarımızdan öğrenebilirsiniz.

10. Derslere devam zorunluluğu var mı?

Evet, derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır. Kayıt yaptırdığınız kurs süresi üzerinden %10 devamsızlık hakkınız vardır.

11. Fotoğraf çekmeyi ne kadar sürede öğrenebilirim?

7 haftalık Pro-fotoğrafçılık kursunu tamamladığınızda temel düzeyde fotoğraf çekmeyi, makinenizin ve ekipmanlarınızın ayarlarını yapmayı, doğal ve yapay ışık kaynaklarını kullanmayı, kompozisyon oluşturmayı ve modelinizle doğru iletişim kurmayı öğrenirsiniz. Ancak amatör düzeyde başarılı fotoğraflar çekmek için temel fotoğrafçılık eğitimi sonrasında Pro-Plus Fotoğrafçılık Kursunu da almanızı öneririz. 7 farklı lokasyonda temel fotoğrafçılık eğitiminde öğrendiğiniz fotoğraf makinesi ayarlarını, ışık bilgisi ve kompozisyon kurallarını, fotoğraf temalarını ve duygularını pratiğe dökeceğiniz, tekniğinizi geliştireceğiniz ve yeteneklerinizi pekiştireceğiniz toplamda 21 saatlik bir eğitim alırsınız. Böylece tekniğinizi ilerletir, farklı fotoğrafçılık branşları hakkında teorik ve pratik bilgi edinerek kendinizi geliştirirsiniz.

12. Fotoğrafçılık kursuna herkes katılabilir mi? Yaş sınırı var mı?

Fotoğrafçılık kurslarımız için yaş sınırı bulunmamaktadır. Sınıflarımız çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere ayrılmaktadır. Grup veya özel fotoğrafçılık eğitimlerimize kayıt yaptırabilirsiniz.

13. Dersleri telafi imkanı var mı?

Temel ve İleri Fotoğrafçılık Kursu, Ürün, Doğum, Düğün ve Moda Fotoğrafçılığı, Video Kurgu Montaj, Photoshop ve Lightroom başta olmak üzere tüm Hobi, Mesleki ve Görüntü İşleme kurslarımızın tamamında ders telafi imkanı var. Derse gelemeyen öğrencilerimiz, farklı bir sınıfta/şubemizde katılamadıkları haftanın/dersin telafisini alabilirler.

14. Fotoğrafçılık kursu eğitimleriniz uygulamalı mı yoksa teorik anlatım mı?

Fotoğraf eğitimlerimiz hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere 2 aşamalıdır. Son teknoloji ile donatılmış sınıflarda görsel materyal ağırlıklı ders anlatımları, eğitim sırasında uygulamalı fotoğraf çekimleri, tekniğinizi geliştirecek ve öğrendiklerinizi pekiştirecek ödevler ve uzman eğitmenlerden fotoğraflarınıza yorumlarla fotoğrafçılıkta bilgi ve tecrübe kazanmanızı sağlıyoruz.

Fotoğrafçılık kurslarımızın tamamında ders anlatımlarını akıllı tahta üzerinden yapıyor, fotoğrafçılık ekipmanları ve teknolojileriyle öğrenilenleri uygulamalı olarak pekiştiriyoruz. Fotoğrafçılık kursu öğrencilerimize işlenen konuları deneyimleyecekleri ödevler vererek öğrendiklerini unutmamalarını sağlıyoruz. 15 yılı aşkın eğitim sektörü deneyimimizle fotoğrafçılığın teorikte değil pratikte işlevsel ve faydalı olduğunun bilincinde olarak kurslarımızın tamamında uygulama, etkinlik ve çekim gezilerinin olmasına önem veriyoruz.

Grup şirketimiz olan turizm seyahat acentemiz Tatil Home işbirliği ile günübirlik veya konaklamalı yurtiçi ve yurtdışı fotoğraf turları, her ay İstanbul içi ücretsiz fotoğraf gezileri düzenleyerek teoriğini öğrendiğiniz fotoğrafçılık tekniklerini pratiğe aktarmanızı ve kendinizi geliştirmenizi sağlıyoruz. Fotoğrafçılığı kitaplardan değil sahada öğretiyoruz.

15. Fotoğrafçılık kursu eğitim programlarınızı nasıl oluşturuyorsunuz?

Foto Life Akademi olarak eğitim programlarımızı; öğrencilerimizin seviye ve ihtiyaç analizini yaparak fotoğrafçılığı temel, amatör ya da profesyonel düzeylerden hangi seviyede yapmak istediklerine, uzmanlaşmak istedikleri alan için almaları gereken ileri ve branş eğitimlere, fotoğrafçılıktan beklentilerine ve kariyer hedeflerine göre oluşturmaktayız.

Beklenti ve ihtiyaçlara göre hazırlanan eğitim süreci, verilen bilginin teoride kalmaması, kullanılabilir ve benimsenmiş hale gelmesi için uygulamalı çekim gezileri, workshoplar ve destekleyici eğitimlerle pekiştirilmektedir. Eğitimin başlangıcından sonuna kadar eğitmenlerimiz ve eğitim danışmanlarımız öğrencilerimizin gelişimini takip ederek eksik kaldıkları noktaları tespit etmekte, bahsi geçen noktaların tekrarı ve telafisini gerçekleştirmektedir.

Sınıflarımız; öğrencilerimizin öğrenme hızı, yaşı, yetenekleri, öğrenim dili, eğitsel ihtiyaçları ve eksik noktaları göz önünde bulundurarak planlanmaktadır.

16. Ücretsiz makine ve ekipman sağlıyor musunuz?

Fotoğraf makineniz yoksa ya da makinenizi eğitimden sonra almak istiyorsanız kursumuzda bulunan sınırlı sayıdaki fotoğraf makinesi ve ekipmanlardan yararlanabilirsiniz.

Fotoğraf makinesi almak isteyen öğrencilerimiz için eğitmenlerimiz makine ve ekipman danışmanlığı yapmaktadır. Eğitmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte fotoğraf makinesi markalarının deneyim merkezlerini ve mağazalarını ziyaret ediyor, kursiyerlerimizin merak ettikleri ve satın almak istedikleri fotoğraf makinesi ve aksesuarları hakkında bilgilendirme yapıyor, çekmek istedikleri fotoğraf stiline uygun makine ve ekipman önerisinde bulunuyorlar. Deneyim merkezi ziyaretlerimizde öğrencilerimiz fotoğraf makinelerini ve objektif, lens, tripod vb. aksesuarları inceleyip kullanabiliyorlar.

17. Fotoğraf makinesi ve ekipman alırken yardımcı oluyor musunuz?

Evet, henüz fotoğraf makinesi makinesi almamış ya da fotoğraf makinesini değiştirmek isteyen öğrencilerimize danışmanlık yapıyor, makine ve ekipman üreticisi firmalardan uygun fiyatlara tedarik imkanı sağlıyoruz.

Eğitmenlerimiz, öğrencilerimizle birlikte fotoğraf makinesi markalarının deneyim merkezlerini ve mağazalarını ziyaret ediyor, kursiyerlerimizin merak ettikleri ve satın almak istedikleri fotoğraf makinesi ve aksesuarları hakkında bilgilendirme yapıyor, çekmek istedikleri fotoğraf stiline uygun makine ve ekipman önerisinde bulunuyorlar. Deneyim merkezi ziyaretlerimizde öğrencilerimiz fotoğraf makinelerini ve objektif, lens, tripod vb. aksesuarları inceleyip kullanabiliyorlar.

18. Deneme amaçlı derslerinize katılabilir miyim, deneme dersi ücretli mi?

Elbette. Kurs binamızı, eğitim ortamımızı ve fotoğraf dersliklerimizi incelemeniz, eğitmenlerimizle tanışmanız için tanıtım derslerimiz bulunmaktadır. Ancak COVID-19 nedeniyle sınıflarımızdaki kursiyer sayımız maksimum 12 kişi ile sınırlı olduğu için bu sayının üzerinde öğrenci kabul edemiyoruz.

Tanıtım dersi için yer ayırtmak isterseniz ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Ücretsiz olan deneme derslerimize katılmak, aklınıza takılanları sormak için iletişim bilgilerimizden eğitim danışmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

19. Derslerle ilgili not ya da kitap dağıtıyor musunuz? Ders içeriklerine pdf şeklinde ulaşabilir miyiz?

Hobi, Mesleki ve Görüntü İşleme kurslarımızda eğitmenlerimiz işledikleri konuyla ilgili ders notlarını öğrencilerimizle paylaşmakta, kitap ve kaynak önerilerinde bulunmaktadırlar. Aynı zamanda web sitemizde eğitim içeriklerinin PDF formatlarına ulaşabilir, bilgisayar ya da telefonunuza indirebilirsiniz.

20. Eğitimlerde sınav yapılıyor mu? Geçme notu ya da kriteri var mı?

Alınan eğitimin branşına ve içeriğine uygun olarak eğitmenlerimizin gerekli görmesi halinde sınav yapılmaktadır. Eğitimler sırasında eğitmenlerimiz ve eğitim danışmanlarımız öğrencilerimizin gelişimlerini takip etmekte, kurs bitirme kriterlerine uyup uymadıklarını raporlamaktadırlar. Devamsızlık hakkını aşmayan, ödev ve projelerini zamanında teslim eden, eğitmenlerinden olumlu değerlendirme alan öğrencilerimiz kursu başarıyla tamamladıklarına dair sertifikalarını almaya hak kazanırlar.

MEB onaylı fotoğrafçılık kursuna katılan öğrencilerimiz ise  fotoğrafçılık eğitimini tamamladıklarında ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaları durumunda MEB Onaylı sertifika alabilirler.

21. Kurumsal fotoğrafçılık eğitimi veriyor musunuz?

Evet. Çalışanlarının birbiriyle kaynaşmasını, iş stresinden uzaklaşarak keyifli vakitler geçirmesini isteyen tüm firmalar için özel fotoğrafçılık eğitimleri veriyoruz. Firmaların istediği gün ve saatlerde özel eğitim programları oluşturuyoruz.

Kurumsal fotoğrafçılık eğitimi sayesinde; şirket içi iletişimi arttırırken çalışanlarınızın yeteneklerine destek olabilir, çalışma arkadaşlarınızı yakından tanıyabilir ve aile bağı kurabilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraf çekmenin verdiği mutlulukla daha üretken ve verimli bir çalışma ortamına sahip olur, çalışanlarınızın firmanıza bağlılığını ve motivasyonlarını arttırırsınız. Ekip ruhu yaratarak yüksek performans göstermelerinin öncüsü olursunuz.

22. Okullar için fotoğrafçılık eğitimi veriyor musunuz?

Evet. MEB’e bağlı okullar, eğitim merkezleri ve kurslar için öğrencilerin yaşlarına, bilgi ve becerilerine, öğrenme düzeylerine uygun fotoğraf eğitimleri veriyoruz.

Fotoğrafçılık eğitiminin hobi ya da mesleki amaçlı olmasına, öğrencilere kazandırılmak istenen becerilere, okulun beklenti ve hedeflerine göre eğitim planı ve programı oluşturuyoruz. Talep edilmesi halinde fotoğraf gezileri ve sergi çalışmaları yapıyoruz. 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos gibi özel günler için organizasyonlar düzenliyoruz.

23. Sadece fotoğrafçılık eğitimi mi veriyorsunuz? Başka eğitimleriniz var mı?

Fotoğrafçılık eğitimleri dışında Özel Destekleyici Eğitimler, Kişisel ve Mesleki Gelişim Eğitimleri veriyoruz.

Fotoğrafçılara özel Girişimcilik, Marka Yaratma ve Yönetimi, Satış ve Pazarlama, Dijital Pazarlama, SEO, Sosyal Medya, Adwords, Wordpress ve Etkili Sunum Teknikleri gibi Destekleyici Eğitimler; Diksiyon ve Beden Dili, Etkili İletişim ve İmaj, Algı ve İkna Teknikleri, Stres Yönetimi, Zor İnsanlarla Başa Çıkma, Motivasyon ve Liderlik gibi Kişisel Gelişim Eğitimlerimiz var.

Video Kurgu ve Montaj, Photoshop, Lightroom, Adobe Premiere ve Adobe After Effects gibi görüntü işleme eğitimleri de vermekteyiz.

24. Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümüne hazırlananlar için eğitim veriyor musunuz?

Evet. Üniversitelerin Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümlerinde okumak isteyenler için Temel ve İleri Fotoğrafçılık Eğitimi, Ürün, Doğum, Düğün, Moda gibi branşlarda Mesleki Kurslar, Video Kurgu ve Montaj, Photoshop, Lightroom, Adobe Premiere ve Adobe After Effects kursları vererek eğitim hayatlarında daha başarılı olmalarına destek oluyoruz.

25. Fotoğrafçı olmak için ne yapmak gerekir?

Fotoğrafçı olmak için ilk olarak fotoğraf makinesi özelliklerini, fotoğrafçılığın branşlarını ve bu branşlara özgü çekim tekniklerini bilmek; hangi fotoğrafçılık branşında uzmanlaşmak istiyorsanız o alana özgü eğitimler almanız gerekmektedir. Öncelikle temel fotoğrafçılık çekim tekniklerini öğreneceğiniz temel fotoğrafçılık kursu, ardından ileri fotoğrafçılık tekniklerini öğreneceğiniz ileri fotoğrafçılık kursu ile ilk adımı atabilirsiniz. Ardından moda, stüdyo, ürün, doğum, düğün ve yemek fotoğrafçılığı gibi fotoğrafçılık branşlarından uzmanlaşacağınız alanı seçerek mesleki eğitim alabilirsiniz. Mesleki fotoğrafçılık eğitimlerinden sonra Photoshop, Lightroom, Video Kurgu Montaj gibi destekleyici eğitimlerle kendinizi geliştirebilirsiniz. Fotoğrafçılara özel Girişimcilik, Marka Yaratma ve Yönetimi, Etkili İletişim ve İmaj, Satış ve Pazarlama, Sosyal Medya, SEO vb. eğitimlerle de kendi stüdyonuzu açabilecek bilgi ve deneyime sahip olabilirsiniz.

25. Mesleki eğitimler için 1, 2, 4 veya 6 hafta yeterli oluyor mu?

Mesleki eğitimlerimiz, Pro ve Pro Plus Fotoğrafçılık Eğitimini bitiren, aktif fotoğrafçılık yapan kursiyerlerin uzmanlaşmak istedikleri branşta deneyimli hocalardan işin inceliklerini öğrenerek sektörel deneyim kazanması için verilmektedir. Eğitimden sonra uzman olmazsınız ancak ileri teknikleri öğrenmiş olursunuz ve ileri tekniklerin öğretilmesi için 1, 2, 4 veya 6 hafta yeterli bir süredir.

26. 7 haftalık Pro-Fotoğrafçılık eğitim yeterli oluyor mu?

Pro Fotoğrafçılık Kursumuz; haftada 1 gün 2,5 saatten 7 haftalık bir program olup; 3 teorik, 4 uygulama ve 1 değerlendirme dersini içinde bulunduran 7 haftalık bir fotoğraf eğitim programına ek olarak 1 ekipman danışmanlığı ve öğrendiklerinizi pekiştireceğiniz, eksik kalan yanlarınızı tamamlayacağınız 1 telafi dersiyle birlikte toplamda 7 haftada 10 ders alırsınız.

Eğitimde; fotoğraf kültürü ve fotoğrafçılığın temel kavramları olan ISO, diyafram ve enstantaneyi öğrenir; fotoğraf makinelerinin hangi modda (Manual Diyafram, Enstantane ve Otomatik) çalıştığı ve hangi çekim türlerinin kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olursunuz. Fotoğraf makinesi objektiflerini ve yardımcı ekipmanlarını tanıyarak çekimlerde nasıl kullanıldığını öğrenirsiniz. Bunun yanında yapay ve doğal ışık kaynaklarının kullanımını ve ışığın fotoğraftaki etkisini, fotoğrafta altın oran ve kompozisyon kurallarını öğrenerek “Fotoğraf nasıl oluşturulur?” konusunun mantığını ve felsefesini kavramış olursunuz.

Pro-Fotoğrafçılık Eğitim programı; sizi profesyonel bir fotoğrafçı yapmaz, doğru fotoğraf çekmenizi sağlar. Eğitimi bitiren fotoğraf tutkunu amatör öğrencilerimiz kendilerini fotoğraf sanatında daha ileri düzeye taşımak isterlerse Pro-Plus Fotoğrafçılık Eğitimine devam edebilir, fotoğrafları konuşulmaya başlayan fotoğrafçılar arasında yer almalarını sağlayacak bilgi ve deneyime ulaşabilirler. Fotoğrafçılık eğitiminden sonra çektikleri fotoğrafları daha iyi hale getirmek ve fotoğraflarına profesyonel bir görünüm kazandırmak isteyen öğrencilerimiz de Photoshop veya Lightroom kurslarımıza katılabilirler.

27. Temel fotoğraf eğitimini tamamlayanlar için ileri seviye eğitimleriniz var mı?

Temel fotoğrafçılık eğitimini tamamlayan fotoğraf tutkunu amatör öğrencilerimiz kendilerini fotoğraf sanatında daha ileri düzeye taşımak isterlerse Pro-Plus Fotoğrafçılık Eğitimine devam edebilirler. Temel ve ileri fotoğrafçılık eğitiminden sonra uzmanlaşmak istedikleri alana göre Ürün, Doğum, Düğün, Moda, Stüdyo, Hava, Yemek ve Belgesel Fotoğrafçılığı gibi mesleki kurslarımıza kayıt yaptırabilir, fotoğrafçılara özel Video Kurgu ve Montaj, Photoshop, Lightroom, Adobe Premire ve Adobe After Effects görüntü işleme eğitimleri alabilirler.

28. Pro ve Pro-Plus Atölye Eğitimlerini tamamladıktan sonra nasıl bir yol izlemek gerekiyor?

Pro ve Pro-Plus fotoğrafçılık kurslarını bitirdiğinizde; fotoğrafçılık eğitimini hobi amaçlı fotoğraf çekmek ve sosyalleşmek için mi yoksa meslek edinmek için mi aldığınıza, ürün/doğum/moda/düğün vb. mesleki fotoğrafçılık branşlarından hangisinde ve ne seviyede uzmanlaşmak istediğinize, fotoğrafçılıktan beklentinize ve hedeflerinize, ilgi ve yeteneklerinize göre eğitim danışmanlarımız tarafından farklı eğitimlere yönlendirilirsiniz.

Pro ve Pro-Plus fotoğrafçılık eğitimlerinden sonra çektiği fotoğrafları daha iyi hale getirmek ve fotoğraflarına profesyonel bir görünüm kazandırmak isteyen öğrencilerimiz Photoshop veya Lightroom kurslarımıza katılabilir. Amatör olarak gezip çekim yapmak isteyen fotoğraf tutkunu öğrencilerimiz, grup şirketimiz olan turizm seyahat acentemiz Tatil Home işbirliği ile düzenlediğimiz günübirlik veya konaklamalı yurtiçi ve yurtdışı fotoğraf gezilerimize katılarak kendilerini geliştirebilirler. Her ay İstanbul içi ücretsiz fotoğraf gezilerimiz veya ayda bir yurt i̇çi ve yurt dışı fotoğraf turlarımız vardır. Ayrıca isteyen öğrencilerimizle özel sergi çalışmaları da yapmaktayız.

Fotoğrafçılığı meslek olarak yapmak isteyenler ise 7 haftalık Pro-Fotoğrafçılık eğitiminden sonra istedikleri mesleki branş eğitimlerini alarak profesyonel kariyerlerine adım atabilirler. Moda, ürün, yemek, doğum, düğün, stüdyo, hava fotoğrafçılığı başta olmak üzere 13 branşta eğitim vermekteyiz. Mesleki branş eğitimlerinden sonra ise çektiği fotoğrafları işlemek ve baskıya hazır hale getirmek isteyenler Photoshop veya Lightroom kurslarımıza katılabilir, fotoğrafçılara özel Video Kurgu ve Montaj, Adobe Premiere ve Adobe After Effects eğitimleri alabilirler. Girişimcilik, dijital pazarlama, sosyal medya eğitimlerimize katılarak iş yeri açma süreçlerinden teklif verme stratejilerine, müşteri bulma çalışmalarından marka imajı ve bilinirlik artırmaya kadar profesyonel hayatta karşılaşacakları tüm sorunların çözümünü öğrenebilir, rakiplerinin 1 adım önünde olabilirler. Girişimcilik, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya eğitimlerimiz kurucumuz, Türkiye’nin önde gelen girişimcileri arasında yer alan Orhan Gürbüz Hocamız tarafından verilmektedir ve isteyen öğrencilerimizle özel portfolyo çalışmaları yapılmaktadır.

29. Mesleki eğitimlere katılmak için temel eğitim almış olmak şart mı?

Evet. Mesleki eğitimlere katılmak için Temel Fotoğrafçılık Kursu’nu tamamlamış olmanız gerekiyor.

30. Temel eğitimi farklı bir kurstan aldım, geçerli olur mu?

Elbette. Eğitim aldığınıza dair sertifika ya da başarı belgesini kayıt sırasında eğitim danışmanınıza ileterek mesleki eğitimlerimizden yararlanabilirsiniz.

31. Mesleki fotoğrafçılık kursları uygulamalı mı yoksa teorik mi?

Mesleki eğitimlerimiz hem teorik hem de uygulamalı olmak üzere 2 aşamalıdır. Son teknoloji ile donatılmış sınıflarda görsel materyal ağırlıklı ders anlatımları, eğitim sırasında uygulamalı fotoğraf çekimleri, tekniğinizi geliştirecek ve öğrendiklerinizi pekiştirecek ödevler ve uzman eğitmenlerden fotoğraflarınıza yorumlarla fotoğrafçılıkta bilgi ve tecrübe kazanmanızı sağlıyoruz.

Fotoğrafçılık kurslarımızın tamamında ders anlatımlarını akıllı tahta üzerinden yapıyor, fotoğrafçılık ekipmanları ve teknolojileriyle öğrenilenleri uygulamalı olarak pekiştiriyoruz. Fotoğrafçılık kursu öğrencilerimize işlenen konuları deneyimleyecekleri ödevler vererek öğrendiklerini unutmamalarını sağlıyoruz. 10 yılı aşkın eğitim sektörü deneyimimizle fotoğrafçılığın teorikte değil pratikte işlevsel ve faydalı olduğunun bilincinde olarak kurslarımızın tamamında uygulama, etkinlik ve çekim gezilerinin olmasına önem veriyoruz. Fotoğraf stüdyomuzda ürün/doğum/düğün vb. branşların uygulama derslerini yapıyoruz.

32. Doğum/düğün/moda/ürün… fotoğrafçılığı için hangi makineyi almalıyım?

Mesleki kurslarımıza kayıt yaptıran ve branşına uygun fotoğraf makinesi almak isteyen öğrencilerimiz için eğitmenlerimiz makine ve ekipman danışmanlığı yapmaktadır. Eğitmenlerimiz, kursiyerlerimizin merak ettikleri ve satın almak istedikleri fotoğraf makinesi ve aksesuarları hakkında bilgilendirme yapıyor, çekmek istedikleri fotoğraf stiline uygun makine ve ekipman önerisinde bulunuyorlar.

33. Doğum/düğün/moda/ürün… fotoğrafçılığında başarılı olmak için hangi eğitimleri almalıyım?

Başarılı bir ürün/doğum/düğün vb. fotoğrafçısı olmak istiyorsanız Temel ve İleri Fotoğrafçılık Eğitimleri sonrasında rakiplerinizden sıyrılmanızı sağlayacak Photoshop, Lightroom, Video Kurgu ve Montaj, Adobe Premiere ve Adobe After Effects eğitimleri alabilirsiniz. Fotoğrafçılara Özel Girişimcilik, Marka Yaratma ve Yönetimi, Satış ve Pazarlama, Dijital Pazarlama, SEO, Sosyal Medya, Adwords, Wordpress ve Etkili Sunum Teknikleri gibi Destekleyici Eğitimler; Diksiyon ve Beden Dili, Etkili İletişim ve İmaj, Algı ve İkna Teknikleri, Stres Yönetimi, Zor İnsanlarla Başa Çıkma, Motivasyon ve Liderlik gibi Kişisel Gelişim Eğitimleriyle de iş yeri açma süreçlerinden teklif verme stratejilerine, müşteri bulma yöntemlerinden marka imajı ve bilinirlik artırmaya kadar profesyonel hayatta karşınıza çıkacak tüm sorunların çözümünü öğrenebilirsiniz.

34. Mesleki eğitim almadan Doğum/düğün/moda/ürün… fotoğrafçısı olabilir miyim?

Başarılı bir fotoğrafçı olabilmek için branşınıza özel çekim tekniklerine, makine ve ekipman kullanımına, ışık ve kompozisyon kurallarına hakim olmanız gerekmektedir.

Mesleki fotoğrafçılık eğitimleri; uzmanlaşmak istediğiniz branşta deneyimli hocalardan işin inceliklerini öğrenerek sektörel deneyim kazanacağınız programlardır. Doğum/düğün/moda/ürün… fotoğrafçılığına dair makine ayarlarını, stüdyo kurulumunu, styling oluşturmayı, modelle iletişimi bu eğitimler sayesinde öğrenir; fotoğrafçılıkta deneyim kazanmış olursunuz.

Eğitim almadığınızda ise bahsettiğimiz mesleki bilgi ve deneyime sahip olmanız için daha fazla vakit ve emek harcamanız gerekecektir. Bu nedenle mesleki fotoğrafçılık eğitimi, fotoğraf sanatında daha hızlı ve emin adımlarla ilerlemenizi, hatalarınızı düzeltmenizi, teorik ve pratik anlamda kendinizi geliştirmenizi sağlaması açısından önemlidir. Eğitim almadan da fotoğrafçı olursunuz ancak yolunuzun daha uzun olduğunu bilmelisiniz.

35. Fotoğrafçılık eğitimi almanın yararı nedir? Eğitim almadan fotoğrafçı olunur mu?

Başarılı bir fotoğrafçı olup fotoğraf çekmekten keyif almanız, günlük hayatınızda da fotoğraf sanatının; doğru bir bakış açısı, estetik algı, yaratıcılık ve farkındalık gibi faydalarını görebilmeniz için fotoğraf makinesi, lens ve ekipman bilgisi, ışığa hakimiyet ve kompozisyon kuralları gibi temel fotoğrafçılık bilgilerine sahip olmanız gerekir.

Fotoğrafçılık eğitimi alarak fotoğraf kültürü ve fotoğrafçılığın temel kavramları olan ISO, diyafram ve enstantaneyi öğrenir; fotoğraf makinelerinin hangi modda (Manual Diyafram, Enstantane ve Otomatik) çalıştığı ve hangi çekim türlerinin kullanıldığı konusunda bilgi sahibi olursunuz. Fotoğraf makinesi objektiflerini ve yardımcı ekipmanlarını tanıyarak çekimlerde nasıl kullanıldığını öğrenirsiniz. Bunun yanında yapay ve doğal ışık kaynaklarının kullanımını ve ışığın fotoğraftaki etkisini, fotoğrafta altın oran ve kompozisyon kurallarını öğrenerek “Fotoğraf nasıl oluşturulur?” konusunun mantığını ve felsefesini kavramış olursunuz. Dolayısıyla doğru fotoğraflar çeker, fotoğrafçılıkta deneyim kazanmış olursunuz.

Eğitim almadığınızda ise bahsettiğimiz temel fotoğrafçılık bilgi ve deneyimine sahip olmanız için daha fazla vakit ve emek harcamanız gerekecektir. Bu nedenle fotoğrafçılık eğitimi, fotoğraf sanatında daha hızlı ve emin adımlarla ilerlemenizi, hatalarınızı düzeltmenizi, teorik ve pratik anlamda kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır. Eğitim almadan da fotoğrafçı olursunuz ancak yolunuzun daha uzun ve zorlu olduğunu bilmelisiniz.

36. Yeteneğim olmasa da fotoğraf çekebilir miyim?

Elbette. Yeteneğiniz olsun ya da olmasın fotoğraf çekmek istiyorsanız eğitimlerimize katılarak alanında uzman eğitmenlerimizden fotoğraf çekmenin tekniklerini ve pratiğini öğrenebilirsiniz. 15 yıllık deneyimle geliştirdiğimiz, Türkiye’nin ilk ve tek bireysel farklılıkları esas alarak hazırlanan, Avrupa standartlarında ve uygulama ağırlıklı kurs programlarıyla öğrenme hızınıza, bilginize ve grubun dinamiğine göre eğitim alırsınız. Böylece seviyenize uygun bir şekilde, kendinizi yetersiz ya da yeteneksiz hissetmeyerek, fotoğrafçılıkta adım adım ilerlersiniz. Ayrıca dilerseniz özel eğitimlerle eğitmeninizden birebir ders alabilir ve öğrendiklerinizi daha iyi benimseyerek pekiştirebilirsiniz.

37. İleri yaşta fotoğrafçılık eğitimi alınır mı? Bu yaştan sonra öğrenebilir miyim?

Elbette. Fotoğraf çekmeyi öğrenmek için herhangi bir yaş sınırlaması yok. 7’den 70’e herkes fotoğraf çekmeyi öğrenebilir. Yaşınız her ne olursa olsun, hobi veya mesleki fotoğrafçılık branşlarında grup ve özel eğitimler alabilir, fotoğrafçılığı istediğiniz seviye ve uzmanlıkta yapabilir, fotoğrafçılıktan beklentilerinize ve hedeflerinize göre ekstra eğitimler alabilirsiniz. Fotoğraf gezilerimize katılarak çekim tekniğinizi ve pratiğinizi geliştirebilirsiniz.

38. Çocuğumu fotoğrafçılık eğitimine göndermek istiyorum, çocuklar için fotoğrafçılık kursunuz var mı?

Evet, çocuklar için fotoğrafçılık eğitimimiz var. İsteyen öğrencilerimize grup ve özel fotoğrafçılık eğitimi veriyoruz.

39. Çocuklar için fotoğrafçılık eğitiminin yararı nedir?

Fotoğraf çekmek çocukların sosyal ve ruhsal gelişimleri için çok önemlidir. İyi bir kurs ve eğitmen; öğrencinin hayata ve dünyaya bakışını, kişiliğini, sanatsal ve soyut düşünme yetisini, çevresiyle iletişimini olumlu yönde etkilemektedir.

Fotoğrafçılık eğitiminin çocuklara faydaları arasında ilk sırada sosyalleşmelerine olan katkıları yer alır. Fotoğraf sanatı sayesinde çocuklar keyifli bir ortamda, yaşıtlarıyla bir arada olmanın tadını çıkarırlar. Kendilerini daha iyi ifade etme becerisi kazanır, iletişim yeteneklerini geliştirmiş olurlar.

Fotoğraf eğitimi aynı zamanda çocukların dünyayı keşfetmelerini sağlar, merak duygularını kamçılar. Fotoğraf gezileriyle doğadaki canlıları ve bitkileri yakından tanımaya fırsat bulur, hayvan ve çevre sevgisi kazanırlar.

Fotoğrafçılık eğitimi çocuklarımızın bireysellik hissi kazanarak sorumluluk alma becerilerini geliştirir, daha girişken ve aktif olmalarını sağlar, utangaçlıktan kurtarır.

Konsantrasyon, düşünme ve fikir üretme becerileri de fotoğrafçılıkla birlikte gelişir. Disiplin sahibi, sabırlı ve özverili bireyler olurlar. Sanatsal bakış açısı kazanarak çevresinde olanları fark eder ve sorgular, hayata farklı bakış açıları ile yaklaşır, yaratıcı ve pratik olurlar.

40. Yetişkinler için fotoğrafçılık eğitiminin yararı nedir?

Yetişkinler için fotoğrafçılık eğitimi, günlük hayatın stresinden uzaklaşmaları, kendilerine vakit ayırmaları açısından bir fırsattır. Fotoğraf sanatını ayrıntılı bir şekilde öğrenirken yeteneklerini keşfedebilir, sanatsal bakış açısı ve yaratıcılık kazanırlar.

Fotoğrafçılık eğitimi aynı zamanda profesyonel fotoğrafçılık mesleğini yapmak isteyenler için ilk adımı atmalarını sağlar. Stüdyo açma hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı verir, yeni bir kariyer ve ek gelir kapısı açar.

Sosyalleşme imkanı veren fotoğrafçılık eğitimi, yeni arkadaşlıklar edinmeyi sağlarken özgüvenlerini artırır, iletişim becerilerini geliştirir, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine destek olur.

Hayata, insanlara ve canlılara duyarlılığı arttırır, doğa sevgisi kazandırır. Fotoğraf çekmek daha mutlu ve motive olmayı sağlar.

Fotoğrafçılık eğitimi; sanatsal ve soyut düşünme yetisini geliştirir, konsantrasyon ve fikir üretme becerisine katkıda bulunur. Daha zinde ve enerjik hissetmeyi sağlar. Fotoğraf çekmeye başlayanlar, bu sanatın hayatlarına büyük bir etki yaptığını fark edeceklerdir.

41. Photoshop eğitiminin fotoğrafçıya katkısı nedir?

Günümüzde Photoshop bilmeyen fotoğrafçı kalmadı neredeyse. Markalar ve kişiler çalıştıkları fotoğrafçıdan mükemmelin ötesinde fotoğraflar bekliyorlar. Bu nedenle Photoshop eğitimi alarak müşterilerinize daha iyi bir hizmet sunabilir, çekim hatalarınızı düzelterek kusursuz fotoğraflar elde edebilir, mesleğinize ve kendinize katkıda bulunabilirsiniz.

Photoshop sayesinde görsel ve sanatsal bakış açınızı geliştirir, web siteleriniz ve sosyal medya hesaplarınızda daha kaliteli fotoğraflar paylaşarak potansiyel kitlenizi etkileyebilirsiniz. Albüm tasarımı yapmayı öğrenerek fotoğrafçılıktan daha çok kazanç sağlayabilirsiniz. Farklı sektörler için kartvizit, katalog, dergi, broşür ve afiş hazırlayabilir, adınızı daha geniş bir kitleye duyurabilirsiniz.

Photoshop eğitimi ile fotoğraflarınızı daha çarpıcı hale getirerek ünlü ve tercih edilen bir fotoğrafçı olma yolunda daha hızlı ilerlersiniz.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30