Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Fotoğraflar Nasıl Arşivlenir?

Anılarınızı İleriye Yönelik Saklayın!

Fotoğraflar nasıl arşivlenir sorusuna en kolay yanıtı bulabileceğiniz bir yazı ile karşınızdayız. Fotoğraf çekmek anları ölümsüzleştirmektir. Bu anlara ileride istediğiniz zaman bakabilmek için de fotoğraf arşivi yapmalısınız. Oluşturacağınız fotoğraf arşivi tüm görüntülerinizi ileriye yönelik saklamak içindir. Bunu en kolay şekilde bir klasör oluşturarak yazılımsız bir şekilde yapabilirsiniz.

Fotoğraf arşivlemek kolay olduğu kadar da önemli bir konudur. Eğer çok fotoğraf çeken biriyseniz mutlaka kendinize bir fotoğraf arşivi oluşturmalısınız. Böylece fotoğraflarınızı zarar görmeden yıllarca saklayabilir istediğiniz zamanlar da açıp bakabilirsiniz. Bu yolda neler yapmanız gerektiğini yazımızda paylaşacağız.

[widget-8]

Fotoğrafları Yazılımsız Arşivleme

Fotoğraflarınızı elinizin altında tutmak ve istediğiniz anda açıp bakmanın en kolay yolu fotoğrafları yazılımsız arşivlemektir. Elbette istediğiniz programları kullanarak da fotoğraf arşivi oluşturabilirsiniz. Ancak fotoğrafları yazılımsız arşivlemek istiyorsanız aşağıdaki maddeleri adım adım uygulayarak fotoğraf arşivlemeye başlayabilirsiniz.

  • Fotoğrafları arşivlemek için ilk yapmanız gereken bir klasör oluşturmaktır. Klasöre bir isim vererek ister tek isterseniz de tüm fotoğraflarınızı arşivleyebilirsiniz.
  • Bir diğer seçenek sunacak olursak fotoğrafları yazılımsız arşivleme yapın. Çünkü programlar uzun vadede işinizi görse bile sizi yarı yolda bırakabilir.
  • Fotoğraf arşivleme yaparken dikkat etmeniz gerekenlerden biri de fotoğrafları ve vidoları ayrı olarak arşivlemektir. Yani fotoğraf arşiviniz ayrı video arşiviniz ayrı bir klasörde olmalı.
  • Fotoğrafları arşivlemek için kullanacağınız klasöre bir mekân veya yerin adını verirseniz aklınızda daha kolay kalmasını sağlamış olursunuz.
  • Fotoğraf arşivlemek için kullanacağınız klasörde net olmayan ve kötü çıkmış fotoğraflara yer vermeyin. Böyle fotoğraflar klasörde daha çok yer kaplamasına sebep olur.
  • Fotoğrafları yazılımsız arşivlemek istiyorsanız mutlaka yedeklerine de oluşturun. Herhangi bir dosya silme işleminde fotoğraflarınız zarar görmez.

HDD ve SDD harici disk alarak bahsettiğimiz adımlar sonunda fotoğraflarınızı arşivleyebilirsiniz. Bu tip diskler çarpma, düşürme, sallantı vb. durumlara karşı çok hassastır. Dolayısı ile yedekleme amaçlı kullanacak şekilde iki adet almanızda fayda var.

Tüm anılarınızın yer aldığı fotoğraflarınızı ömür boyu saklayabilmek ve ileri de açıp bakabilmek için mutlaka arşivleme yapmalısınız. En kolay yoldan fotoğraflarınızı yazılımsız arşivlemelisiniz.

Bilgisayar Kullanmadan Telefonunuza Arşivleyin

Fotoğrafları bilgisayar kullanmadan direkt telefondan arşivlemek için Dropbox veya iCloud, Google Drive, Microsoft OneDrive gibi bulut tabanlı bir depolama sistemleri var. Bu platformlar çekilen her fotoğrafın otomatik olarak bulutta depolayabiliyor. Otomatik senkronizasyonu aktifleştirerek bunu yapabilirsiniz.

Google Photos uygulaması da fotoğraflarınızı arşivleyebileceğiniz başka bir alan. En büyük özelliği ücretsiz ve limitsiz olması. Ancak 16 megapixelin üzerindeki fotoğrafları kendiliğinden sıkıştırdığı için görüntü kalitesini düşürdüğünü bilmenizde yarar var.

Fotoğraflarınızı Arşivlerken Klasörünüze Mutlaka İsim Verin

Fotoğrafları arşivlemek için açtığınız klasöre isim vermeniz sizi kafa karışıklığından kurtaracak bir yöntemdir. Bunun nedeni fotoğraflarınızı tarayıp tek tek bakmak yerine yer ve mekân adını verirseniz istediğiniz fotoğrafları bulmanız daha kolay olacaktır.

Oluşturduğunuz klasörün size kolaylık sağlamasının yanı sıra bazı fotoğrafları dilediğiniz gibi elemenize de yardımcı olur. Kötü olan fotoğraflarınızı silmek istemiyor ve kalmasını istiyorsanız onları da bir klasörde toparlayarak güzel olan fotoğraflarınızla karışmamasını sağlayabilirsiniz.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30