Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Fotoğraf Stüdyosu Nasıl Açılır? Gereken Ekipmanlar ve Sermaye

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İsteyenlere Öneriler

Fotoğrafçılığa olan merakını ciddi bir kazanç sistemine dönüştürmek isteyenler için fotoğraf stüdyosu nasıl açılır ve fotoğraf stüdyosu açmak için gereken ekipmanlar ve sermaye nedir gibi soruların cevaplarına bu yazımızda geniş olarak yer verdik. 

Fotoğraf çekmek pek çok insan büyük bir tutkudur. Ancak bu tutku zaman içerisinde karlı bir iş modeline de dönüşebilir. Fotoğraf stüdyosu açmak hem eğlendiren hem de eğlendirirken aynı zamanda kazandıran bir meslek olarak ilgi çekiyor. Hem eğlenceli hem de karlı iş yapma arayışında olan kişiler bu hobilerini kazanca çevirme şansı elde edebiliyor. Sizde böyle bir arayış içerisinde ya da karar aşamasında iseniz yazımızı okumanızı tavsiye ederiz… 

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Gerekli Belgeler?

Fotoğraf stüdyosu açmak konusunda kararlı iseniz fikirlerinizi uygulamak için detaylı bir çalışma yapmanız gerekmektedir. Değişim doğamızın vazgeçilmez bir parçası ve fotoğrafçılık sektörü de farklı pek çok sektör gibi değişmekte ve gelişmektedir. Bu değişime örnek verecek olursak, insanların her geçen gün değişen zevkleri, hızlı tüketim çağında yaşamamız, sürekli gelişen teknoloji ile birlikte gelen son model fotoğraf makineleri gibi unsurlar bu süreçte açacağınız stüdyonun kaderini yakinen ilgilendiriyor. Hemen her sektörde olduğu gibi sizin de içerisinde var olmak ve kalıcı olmak istediğiniz sektörün güncellemelerini takip etmeniz gerekiyor. 

Fotoğraf stüdyosu açmak için öncelikle şirket kurmak ve türünü belirlemek gerekir. Sorasında sermaye taahhüdü oluşturmakta bu aşamada gerçekleştirilecek olan maddelerden biridir. 

Gereken belgeler şu şekildedir;

  1. Başvuru
  2. Numarataj Belgesi
  3. Tapu Fotokopisi ya da Kira Sözleşmesi
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. İmza Sirküleri (şirket ise)
  6. Fotoğraf (2 adet-şahıs ise) 
  7. İtfaiye Uygunluk Raporu
  8. Yangın Tüp Faturası
  9. Çevre Temizlik Belgesi Fotokopisi
  10. Ustalık Belgesi
  11. T.C Kimlik Fotokopisi

Fotoğrafçılık ustalık belgesi nereden alınır?

Fotoğrafçılık ustalık belgesi, özel kuruluşlar ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmektedir. Bu kurslarda fotoğraf baskısı ve fotoğraf çekimi gibi işlemler öğretilmektedir. Bu eğitimlerden başarılı bir şekilde geçebilirseniz belgeyi almaya hak kazanırsınız.  Ancak eğer esnaf limitini geçiyorsanız ustalık belgesine gerek olmayabilir. 

Aynı zamanda bu sektörde başarı yakalayabilmek için ustalık belgesi kadar mühim olan diğer bir konu ise tecrübedir. Hem başarılı bir fotoğrafçı olup hem de ustalık belgesine sahip iseniz müşteri yelpazeniz çok daha geniş seviyelere ulaşacaktır. 

Ustalık belgesi almak için kaç gün sigorta lazım?

Ustalık belgesi almak isteyen kişiler, belgeyi arz ettikleri meslek dalından olmak kaydıyla, toplam 5 yıl BAĞKUR ya da SGK ödemelerinin gerçekleştiğini ispat etmeleri gerekmektedir. 

Fotoğraf Stüdyosu Açmak Maliyeti

Fotoğraf stüdyosu açma maliyeti, açmak istediğiniz stüdyonun büyüklüğün, kullanmak istediğiniz ekipmanlara, mekanın mimari tasarımına ve pek çok isteğe bağlı unsurlara göre farklılık gösterebilmektedir. Bu anlamda bir stüdyo açmak için net bir maliyet bulunmamaktadır. Ancak günümüzde bir fotoğraf stüdyosu açmak ortalama olarak 150.000 ile 750.000 TL civarlarından değişkenlik göstermektedir. 

Fotoğraf Stüdyosu Açmak KOSGEB

Fotoğraf stüdyosu kurmak isteyen fotoğrafçılar, KOSGEB hangi işlere destek veriyor? Sorusunu merak etmektedir. Stüdyoyu açarken KOSGEB desteklerinden de faydalanabilirsiniz. KOSGEB, 65.000 TL – 365.000 TL arasında girişimci kişilere destek sağlamaktadır. Bu desteklerden 18 yaşını geçmiş olan TC vatandaşları yararlanabilmektedir. 

Fotoğraf Stüdyosu Açmak İçin Hangi Ekipmanları Almalısınız?

Fotoğraf stüdyosu açmak için gereken ekipmanlardan önce uygun bir stüdyo bulmanız gerekiyor. Bildiğiniz üzere fotoğraf stüdyolarında bir çok ekipman bulunur. Seçilecek mekanın havadar ve geniş olması gerekir. Ayrıca mekanın iç tasarımı da göz önünde bulundurulmalıdır. Softbox’ların yer alabileceği uygun mimaride dükkanlar tercih edilmelidir. Tasarımın dikkat çekici olması da önemli bir etkendir. 

Fotoğraf stüdyosunun en önemli ekipmanı tabii ki kameradır. Yapılacak işin kalitesini artırmak amacıyla Canon ya da Nikon kameralar tercih edilebilir. Bir diğer önemli etkende lenslerdir. Çekilecek olan video veya fotoğrafa uygun lens kullanılmalıdır. 

En önemli etkenlerden biri de ışıktır. Doğru ışık daha canlı ve daha estetik fotoğrafların çekilmesini sağlar. Müşteri memnuniyetinin artmasına katkıda bulunur. Bunların dışında yazıcı, tripodlar ve bilgisayar da fotoğraf stüdyolarından yer alması gereken ekipmanlar arasında yer alır. 

Fotoğraf stüdyosu nasıl açılır sorunuza ayrıntılı yanıt almak ve deneyimlerimizden yararlanmak isterseniz sizleri Foto Life Akademi’ye bekleriz…

[widget-29]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30