Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Başarılı Fotoğrafçıların 9 Özelliği

Profesyonel Fotoğrafçı Olmak İstiyorsanız Başarılı İsimlerden İlham Alın!

Her fotoğrafçı biraz amatördür ancak başarılı olmak için çok çalışması gerektiğini bilir. Günümüzde fotoğraf makinesi alan herkesin kendini fotoğrafçı ilan ettiğini düşünürsek bu kitlerinin arasından sıyrılmak için farklı şeyler yapmak gerektiğini tahmin etmemiz zor olmaz. Peki nasıl başarılı fotoğrafçı olunur? Onlarca eğitim ya da çokça fotoğraf çekimiyle mi? Ya da ünlü markalarla çalışmakla mı? Fark yaratan, fotoğraflarıyla tanınan ve başarılarıyla adlarından söz ettiren fotoğrafçıların 10 özelliği sayfamızda. Okumaya devam edin…

1.Bütün işi kameranın yapmasını beklemezler.

Başarılı fotoğrafçıların özellikleri arasında elbette her işi makinelerine bırakmamaları ilk sırada olacak. Otomatik modu kullanmaya veda eden profesyoneller aynı zamanda diyafram, enstantane ve ISO’yu kendi bakış açılarına ve tekniklerine göre yorumlayabilir kapasiteye sahip olurlar. Kadrajlarını neye çevireceğini bilir, tüm ayarları makinenin bulmasını beklemezler. Başarılı fotoğrafçı aynı zamanda gerçekten profesyonel ve deneyimli fotoğrafçıdır.

2.Ekipmana, ışığa hakim olurlar.

Başarılı fotoğrafçı nasıl olunur diyenler için iyi fotoğrafçıların her ekipmanı kullanmayı bildiğini, neye ihtiyacı varsa onu aldığını hatırlatalım. Başarılı fotoğrafçılar makinelerinin tüm ekipmanlarının özelliklerini ve onları nasıl kullanacaklarını bilir. Makinelerinin ve ekipmanlarının her özelliğini kullanarak fotoğraf çekerler. Aynı zamanda doğal ve yapay ışığı kontrol altına alacak bilgi ve deneyime sahiptirler. Böylece mükemmel karelere imza atarlar.

3.İyi fotoğraf için sabrederler.

Amatör fotoğrafçılar makinelerinin dijital olmasına güvenerek neredeyse her şeyin fotoğrafını çekerler. Ancak başarılı fotoğrafçı olmak için sabretmeyi bilmek çok önemlidir. Dolayısıyla her manzaranın, kedinin, kuşun, kişinin fotoğrafı çekilmez. İyi fotoğrafçı doğru an için bekler, en özeli yakalamaya çalışır. Ne kadar çok sahada olunursa iyi fotoğrafın değeri o kadar anlaşılır.

4.Sadece en iyi olanlarını gösterir.

Başarılı fotoğrafçı nasıl olunur diyorsanız her fotoğrafınızı göstermemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Bir kareyi yüzlerce kez çekebilirsiniz ancak sadece bir tanesi en iyi anı yakalar. Kötü fotoğraflarınızı sadece sizin görmeniz yararınıza olacaktır. Böylece hem sizi takip eden fotoğraf tutkunlarını hem de çalışma ihtimalinizin bulunduğu markaları etkileme şansınız yüksek olacaktır.

5.Fotoğraflarını yedeklerler.

İyi fotoğrafçıların özellikleri arasında fotoğraflarını saklamak da yer alır. Fotoğrafçılar için kişisel gelişimlerini görmek, portföy oluşturmak ve arşiv elde etmek için fotoğraf depolamak çok önemlidir. Hem kişisel sergi hem de müşteri kitlesi için her fotoğrafçının fotoğraflarını saklaması gerek.

6.Fotoğraflarını paylaşır.

Başarılı fotoğrafçıların özellikleri arasında sosyal olmak da var. Instagram, Pinterest ve Facebook gibi kanallardan fotoğraf tutkunlarına ulaşan fotoğrafçılar, çektikleri görüntülere eleştiriler alır, bunları değerlendirerek kendilerini geliştirirler. Daha çok kişiye ulaşmanın yollarını dener, fotoğraflarını sadece kendilerine saklamazlar. Potansiyel müşteri ve takipçilerine de böylece ulaşmış olurlar.

7.Fotoğraflarla kendilerini anlatırlar.

Profesyonel fotoğrafçı olmak için fotoğraflarınızda mesaj vermeniz şart. Kendi bakış açınızı ve mesajlarınızı fotoğrafınıza aktarabilirsiniz. Bir yaşlının bakışından, bir binanın yıkık dökük görüntüsünden binlerce kişiye farklı anlamlar ulaştırabilirsiniz. Fotoğrafçı sadece anı çekmez unutmayın, hayatı da anlatır.

8.İlham alırlar.

Başarılı fotoğrafçı nasıl olunur diyorsanız sadece kendinizi beğenmekten vazgeçmelisiniz. İyi fotoğrafçılar duayenlerin fotoğraflarını incelerler, dergiler okurlar, blogları ve fotoğraf paylaşma sitelerini takip ederler. Kısacası kendilerini geliştirirler. Gelişmeden ve başkalarından ilham almadan iyi bir fotoğrafçı olamazsınız.

9.Çok gezerler.

Başarılı fotoğrafçıların özellikleri listemizin sonunda çok gezmeleri var. Farklı konular, hayatlar, tarihi yerler ve yaşanmışlıklar yakalamak için fotoğrafçının yollara düşmesi gerekir. Manzara, doğa, belgesel, makro vb. fotoğraf dallarında kendini geliştirerek daha başarılı işlere imza atarlar ve portföylerini çeşitlendirirler.

Başarılı ve profesyonel bir fotoğrafçı olmak için kendinizi geliştirmenin ve değişmenin yollarını arayın. Eğitimler alın, gezilere çıkın, yeni fotoğrafçılar tanıyın. Yerinizde sayarak başarılı bir fotoğrafçı olamazsınız.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30