Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Fotoğrafçılığa Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Mükemmel Fotoğraflara İmza Atmak Mı İstiyorsun?

Fotoğrafçılığa merak saldınız ve hobi olarak fotoğraf çekmek mi istiyorsunuz? Ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Yeni başlayanlar için fotoğrafçılık biraz gizemli bir sanat olabilir. Ancak merak etmeyin, fotoğrafçılığa yeni başlayanlara verdiğimiz tavsiyeler tam size göre!

Öncelikle fotoğrafçılığa merakınızın gerçekten olup olmadığına karar vermek için 2 yolunuz var: 1.yol bir fotoğrafçılık kursuna kaydolup gerçekten bu hobiden keyif alıp almadığınıza karar vermek, 2.yol ise bu hobiye ne kadar zaman ayırdığınıza bakmak. Eğer hayatınızın boş zamanlarının büyük çoğunluğunu fotoğrafçılık ile geçiriyorsanız artık en azından hobi fotoğrafçılığı başlangıç seviyesi için ekipman almanızın zamanı gelmiş demektir.

Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar, makinenizi aldıysanız ve ilk adımı atmak istiyorsanız yüksek bütçeler harcamadan da nasıl iyi fotoğrafçı olursunuz, anlatalım. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için tavsiyeler ve olmazsa olmaz önerilerimiz aşağıdaki listede!

1. Fotoğraf Makinenizi Yakından Tanıyın.

Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar, ilk yapmanız gereken şey makinenizi iyi tanımaktır. Satın aldığınız makinenizin kutusundan çıkan kullanım kılavuzunu mutlaka en az 2 defa sonuna kadar makineniz üzerinde uygulayarak okuyun. İnternet ortamında fotoğraf makinenizle ilgili çekilmiş videoları izleyin ve makinenizi tanımaya gayret edin. Unutmayın aracı kullanmayı bilmezseniz yol alamazsınız.

2. Lensiniz ile Neler Çekeceğinizi Bilmelisiniz.

Yeni başlayanlar için fotoğrafçılık çoğu zaman ekipmanların kalitesi üzerinden değerlendirilse de aslında neyi nerede kullanacağınızı bilmek de başlı başına bir sanattır. Makineniz ile gelen ya da sonrasında aldığınız lensinizin hangi açılarda ve hangi diyafram değerlerinde daha iyi sonuç verdiğini öğrenebilmek için bol bol fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Bu size hangi alandan daha keyif aldığınızı gösterecektir. (Portre, manzara, moda, düğün, makro vb.)

3. Yardımcı Ekipmanlar Kullanın.

Tercih edeceğiniz çekim türüne göre fotoğraf çekmenizi kolaylaştıracak yardımcı ekipmanlara ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu bir tripod olabilir, flaş olabilir, filtre olabilir, uzaktan kumanda olabilir. Hobi fotoğrafçılığı başlangıç düzeyinde bile fotoğraf makinesi ekipmanları sizin bu işten daha çok keyif almanıza yardımcı olacaktır.

4. Fotoğraf Çekmeden Önce Ne Çekeceğinizi Belirleyin ve Deneme Yapın.

Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar, deklanşöre basmadan önce çekeceğiniz olayı öncelikle kafanızda hayal edip sonra makineniz ile o anı yakalamaya çalışın. Bu fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için çok önemlidir. Kafanızda ki görüntüyü elde edene kadar bol bol ve farklı farklı fotoğraflar çekin. Çok fotoğraf çekmek sizin göz ve el koordinasyonunuzu arttıracaktır. Makinenize daha hâkim olmanızı ve daha doğru kadrajlar elde etmenizi sağlar.

5. Takipte Kalın.

Yeni başlayanlar için fotoğrafçılık sanatının yalnızca bireysel yeteneklerle ilgili olmadığını da hemen hatırlatalım! Sosyal medya, dergi, televizyon gibi mecralardan tarzını beğendiğiniz fotoğrafçıları takip edin. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlara tavsiyeler listemizde olan, usta fotoğrafçıların kadrajından çekilen fotoğrafları takip etmek de önemli bir maddedir. Usta fotoğrafçıların çekimlerinden ilham alarak kadrajınızı daha iyi ve daha doğru ayarlayabilirsiniz. Onlar ile iletişim kurun, buluşma ayarlayın sohbet edin. Yani sosyal kalın.

6.Eleştirilere ve Yönlendirmelere Açık Olun.

Çektiğiniz fotoğrafları çevreniz ve sosyal medya hesaplarınızdan arkadaşlarınız ile paylaşın ve üzerinde tartışın. Hobi fotoğrafçılığı başlangıç seviyesinde bile bu türden farklı görüşlere kulak vermeniz gelişiminizi destekler. Sizden daha iyi olduğunu düşündüğünüz kişilerin önerilerine önem verin ve gelişiminiz için uygulayın. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar yapması gereken en verimli uygulamalardan biri, fotoğraf çekmekten çok fotoğraf yorumlamaktır. Yorumladığınız fotoğraflara siz de ulaşılabilir bir konumda iseniz ben bunu nasıl çekerdim sorusunu kendinize sorun ve cevabını fotoğraf çekerek verin.

Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar bu tavsiyeler içeriğinden yararlanarak daha doğru fotoğraflar çekebilirler. Kendi kadrajınızdan mükemmel fotoğraflar yakalayacağınıza inanın. İstemek başarmanın yarısıdır. Ufkunuzu ve bilginizi genişleterek muhteşem fotoğraflar çekeceksiniz. Fotoğrafçılığa yeni başlayanlar için tavsiyeler arasından bir diğeri fotoğrafçılığın temelini atarken uzman fotoğrafçılardan eğitim almalarıdır. Çünkü bir binanın temelini ne kadar iyi atarsanız ilerlemesi ve gelişmesi o kadar sağlam ve hızlı olur.

Çektiğiniz fotoğraflarla adınızdan konuşulmasını istiyorsanız eğitim tercihini profesyonelinden alın. Türkiye’nin en çok tercih edilen fotoğrafçılık kursu olan foto life akademi sizin için doğru tercih olacaktır.

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30