Fotolife Akademi

MEB'e Bağlı Ruhsatlı Bir Eğitim Kurumudur

Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Profesyonel Fotoğrafçı Olmak İsteyenlere Altın Öneriler

Fotoğrafçı Olmak İstiyorum Diyenlere Tavsiyeler

Profesyonel fotoğrafçı olmak için, fotoğraf sanatını meslek haline getirmek, ödüllü fotoğraflar çekmek için sadece dijital bir fotoğraf makinesi be temel çekim bilgileri yeterli değil maalesef.

Yıllardır fotoğraf çeken ancak profesyonelliğe ulaşamayanların sayıca ne kadar çok olduğunu göz önünde bulundurursak profesyonel fotoğrafçılığın yıllarla orantılı olmadığını anlayabiliriz. Profesyonel fotoğrafçı olmak için öncelikle fotoğrafçılığın mesleki koşullarını, sorumluluklarını, getirilerini, avantajlarını ve dezavantajlarını bilmelisiniz. Eğlenceli bir meslek olan fotoğrafçılıkta her şey tozpembe olmayacak.

Profesyonel fotoğrafçı olmak için söylediklerimize kulak verin!

Profesyonel fotoğrafçı olmak için hangi alanlarda uzmanlaşmanız gerektiğini, makine ve ekipman kullanımlarını bilmeli; iletişim gücünüzü artırmalı, çalışma saatlerinin esnekliğini göze almalısınız. Eğer fotoğrafçı olmak istiyorum diyorsanız mesleğin ciddiyetini kavramalısınız, ilk olarak fotoğrafçılık kursu ile eğitim almalısınız.

 

[widget-8]

Uzmanlık Alanınızı Seçin, Profesyonelleşin!

Profesyonel fotoğrafçı olmak isteyenlerin işini kolaylaştıracak bir diğer adım da uzmanlık alanlarını seçmeleri olacaktır. Günümüzde doğum fotoğrafçısı, ürün fotoğrafçısı, moda fotoğrafçısı, reklam fotoğrafçısı, nişan fotoğrafçısı, portre fotoğrafçısı ve düğün fotoğrafçısı en çok tercih edilen uzmanlık alanlarından.

Profesyonel fotoğrafçılığın sırları burada!

Profesyonel fotoğrafçılık yapmak için yeterli donanım ve bilgi gerekmektedir. Bu nedenle fotoğrafçı olmak için bu alanlarda spesifik eğitimler almak daha yararlı olacaktır. Profesyonel fotoğrafçı olmak isteyenlere 10 altın önerimiz:

  • Bütün fotoğraf makinelerini ve özelliklerini bilin.

Profesyonel Fotoğrafçı olmak için güncel ve geçmiş tüm fotoğraf makinelerini tanımalı ve kullanabilmelidir. Makinelerin tarihi, özellikleri, lensleri, ISO değerleri gibi tüm teknik bilgilere hakim olmalıdırlar.

  • Fotoğraf malzemelerini iyi tanıyın.

Başarılı ve profesyonel fotoğrafçı olmak için işinizi kaliteli yapmalısınız. Bu nedenle objektifleri, ışık ekipmanlarını, fonları, lensleri ve diğer fotoğraf malzemelerini iyi tanımalı ve hangi durumlarda nasıl kullanacağınızı bilmelisiniz. Doğum fotoğrafçısı hangi lensi kullanır, moda fotoğrafçısı hangi ışığı seçer bilmelisiniz.

  • Fotoğrafçılık eğitimi alın.

Doğum fotoğrafçısı, ürün fotoğrafçısı, moda fotoğrafçısı, reklam fotoğrafçısı, nişan fotoğrafçısı, portre fotoğrafçısı ve düğün fotoğrafçısı olmak için sizi uzmanlaştıracak eğitimler alın. Her branşın kendine özel teknikleri ve gereklilikleri olduğu için kaliteli bir kurs seçin. Sadece moda fotoğrafçısı ya da düğün fotoğrafçısı olarak anılmak mesleki hayatınızda daha fazla iş almanızı sağlayacaktır. Profesyonel fotoğrafçı olmak için uzmanlaşmanız gerekecektir.

  • Fotoğraf ajanslarında çalışın.

Fotoğrafçılık sektörde öğrenilir. İyi bir fotoğrafçı olmak için ajansların çalışma mantığını çözmeniz gerekir. Çekim hazırlıklarının nasıl yapıldığını, ışık ve stüdyo düzenlerinin nasıl kurulduğunu, modelle iletişimin nasıl kurulacağını bilmeniz gerekir. Profesyonel fotoğrafçı fotoğraf projelerinin başından sonuna kadar plana hakim bir tavır sergilemelidir.

  • Her şeyin fotoğrafını çekin.

Profesyonel fotoğrafçı olmak isteyenler el becerilerini ve tekniklerini geliştirmek için sürekli fotoğraf çekmeliler. Düğün, doğum, manzara, moda fotoğrafçısı olma amacındakiler gördükleri her kareyi deklanşöre basarak ölümsüzleştirmelidirler. Böylece ilk çalışmaları ile son çekimleri arasındaki farkları rahatça görebilirler.

  • Fotoğraf yarışmaları ile kendinizi test edin.

Sektörde binlerce fotoğrafçı var. Doğrularınızı ve yanlışlarınızı görmek, rakiplerinizi tanımak için fotoğraf yarışmalarına katılın. Eğer kendinizi sınamazsanız neyi doğru, neyi yanlış yaptığınızı bilemezsiniz. Profesyonel fotoğrafçı olmak için rakiplerinizi görmelisiniz.

  • Portfolyonuzu hazırlayın.

Profesyonel fotoğrafçı olarak ajanslarda çalışacaksanız iş başvurularınızı yaparken fotoğraf çekimlerinizi göstereceğiniz bir portfolyo oluşturmaya başlayın. Çalışmalarınızdan en iyi örnekleri derleyin ve yaratıcılığınızın beğenilmesini bekleyin.

  • İletişim yeteneklerinizi geliştirin.

Profesyonel fotoğrafçı olmak istiyorsanız insan ilişkileriniz kuvvetli olmalı. Modelle, gelinle, damatla, çocukla, aileyle iyi iletişim kurabilmelisiniz. Bu nedenle etkili iletişim eğitimleri alabilirsiniz.

  • Fotoğraf programlarını kullanmayı bilin.

Özellikle Photoshop bilmeyen fotoğrafçıya iş vermediklerini bilmenizde yarar var. En çok kullanılan görsel düzenleme programlarını öğrenmeli, gerekirse kurslara gitmelisiniz. Etkileyici fotoğrafları ortaya çıkartmak için bu programlara ihtiyacınız olacak.

  • Dünyayı dolaşın, gezin, çekin.

Profesyonel fotoğrafçı olabilmek için her yerde ve şartta çekim yapabiliyor olmanız gerek. Eğer amacınız adından söz ettiren bir fotoğrafçı olmaksa mümkün olduğunca çok ülke gezin. Manzara fotoğrafları çekin, doğa fotoğrafçılığını yakından gözlemleyin, farklı kültürler ve insanlar tanıyın, anları ölümsüzleştirin.

Profesyonel Fotoğrafçı Nasıl Olunur?

Profesyonel fotoğrafçı olmak isteyenlerin yaptıkları ilk yanlış bir dijital fotoğraf makinesi alarak kendilerini fotoğrafçı zannetmeleridir.

Gelişen fotoğraf makinesi sektörü sayesinde hiç zahmete girmeden fotoğrafın ISO, diyafram, ışık, kontrast ve renk ayarlarını yapabilenler fotoğrafçılığı bu dar çerçevede değerlendiriyorlar. Mesleğin değerini de düşüren bu kişiler maddi imkanları var ise bir de stüdyo açarak bir süre sonra bırakacakları bir mesleğe yatırım yapmış oluyorlar. Hem de fotoğrafçı olmak istiyorum diyenlere yanlış örnek oluyorlar.

Profesyonel fotoğrafçı olmak için önce eğitim alın!

Profesyonel bir fotoğrafçı olmak için her meslekte olduğu gibi eğitim almak, fotoğraf ajanslarında deneyim kazanmak gerekir. Eğitim almak isteyenler 2 yıllık meslek yüksekokullarında fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümlerinde okuyabilirler. Ayrıca 4 yıllık Sinema TV bölümleri de fotoğrafçılık ve kamera dersleri ile eğitim almak isteyenlere çözüm olabilir.

Önerilerimizden yararlanır ve fotoğraf eğitimi almayı ihmal etmezseniz profesyonel fotoğrafçı olmak için hiçbir engele takılmazsınız…

[widget-7]

Yorum Yap

Bilgi Al
Bilgi Al +90 (850) 532 30 30